På senare tid har jag TYVÄRR kämpat med problemet säckiga och mörka cirklar som visade sig under mina ögon. Mitt oregelbundna arbetsläge, överbelastning med uppgifter och sömnsvårigheter förvandlas till mörka nyanser. Jag tror att jag ser ut som om jag körde ett maraton och det är svårt att kamouflera tröttheten med den vanliga sminkningen.

Trötthet och inte tillräckligt med sömn, båda är lätt att se i mitt ansikte, kan minimeras. Jag lärde mig några effektiva metoder som minskar svullnad och ger hud den delikata uppslätningseffekten. Bara dessa metoder gjorde det möjligt för mig att sluta leka med concealers för att kamouflera de mörka cirklarna under ögonen eller ha på sig solglasögon hela dagen.

MINA METODER FÖR ATT HANTERA MÖRKA CIRKLAR UNDER ÖGONEN

Iskuber

Det bästa sättet att bekämpa svullnad är kyla. Jag antar att de flesta av oss har isbitar i sitt kylskåp bara om vi skulle vilja ha en sval drink. Därför är det bästa sättet att minska synligheten av påsar att ge detta område massage med isbitarna. Ta två isbitar, en för varje sida, sätt på din hud och gör cirkulära rörelser med dem. Kall massage hjälpte mig många gånger med att bli av med denna trötthet från mitt ansikte.

Alternativ: cool spoons

Om du inte har isbitar till ditt förfogande placerar du två teskedar i din kyl. När den appliceras på huden, kommer den nedkylda metallen att ge avslappning som en perfekt isbit.

Äppelbitar

Denna frukt innehåller fuktgivande, mjukgörande och framhävande äppelsyra. En snabb komprimering från äppelskivor (du kan också använda en rivare) kommer med framgång att hjälpa till att minska dessa fula mörka cirklar under ögonen. Det är värt att hålla äpplet i ögonen i 20 minuter för att njuta av markerad och fräsch blick efteråt.

Fräsch gurka

Jag slår vad om att du känner till den här metoden tack vare filmer och reklamfilmer. Jag har i mina ögon den här bilden av en kvinna som bär en ansiktsmask och ligger med gurkskivor på hennes ögon. Varför då? Färsk gurka är huvudsakligen gjord av vatten som den ger bort till huden för att återfukta den. Dessutom innehåller den antioxidanter som minskar svullnad, lindrar irritationer och återskapar känslig hud under ögonen.

Alternativ: skivor av råa potatisar

Tepåse

Kasta inte påsar efter att ha brutit antingen svart eller grönt te. De kan användas som kompress för att bekämpa utmattad och tråkig hud under ögonen. Ställ en tepåse på ögonen och låt den sitta 15-30 minuter. Det är värt att inse att te innehåller två mycket viktiga ämnen för huden: koffein och tannin. Dessa två ingredienser är ansvariga för fasthet och hudfärg.

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *