En av de äldsta och mest beprövade skönhetsarkitekturerna är ”wine therapy”. Vinbehandling har länge använts som ett sätt att förbättra hudens utseende, så här får du veta hur du sköter din hud på ett klartänkt sätt.

Förstå de nyttigheter som vinet förmedlar

Vin har använts för terapeutiska ändamål sedan urminnes tider och anses ha många hälsofördelar. Det innehåller många antioxidanter, såsom reservatiner, hydroxytyrosol och proantocyanidiner, som bekämpar oxidativ stress och hjälper huden att bevara sin fukt och elasticitet. Dessa ämnen har även eniska antiinflammatoriska egenskaper och hjälper till att bekämpa fina linjer och rynkor. Vin kan också bidra till att återställa hudens pH-balans och eliminera oljeglandsarakvam i huden, vilket hjälper till att reducera utseendet på akne.

Välj rätt vintyp

Vin finns i olika typer och stilar, så det är viktigt att välja rätt typ av vin för att få bästa resultat. För ansiktet bör man välja ett torrt rött vin, som innehåller reservatiner. Det är också bra att välja ett vin med lågt alkoholinnehåll så som ett sött, mousserande vin. Man bör undvika vin med övergående eller konstgjorda ingredienser.

Renar huden och håller den fuktad

Vinet kan användas för att renaransiktet och behandla olika typer av hudafflictioner såsom akne, eksem, psoriasis och vitiligo. Det kan också hjälpa till att förbättra hudens struktur och motverka solskador. Även om vinet hjälper till att rena huden, förbättrar färgtonen och minskar akne, är det viktigt att komma ihåg att det är viktigt att inkludera en riktig hudvårdsrutin för att hålla huden fräsch och fuktig.

Använd vinet med försiktighet

Även om vin innehåller många nyttiga antioxidanter, är det viktigt att använda det med försiktighet. Först och främst bör man undvika att få vinstänk på ögonen. Vin innehåller etanol, som kan irritera och skada huden ifall den utsätts för höga halter. Innan man applicerar vinet på huden, måste man vara säker på att det är lite kylt. Kosten bör även utföras regelbundet för att hålla huden frisk.

Sammansättningen av olika ingredienser

Vin kan användas ensamt eller i kombination med olika ingredienser för att behandla olika typer av hudafflictioner. För att läka akne och ta bort orenheter måste man kombinera vinet med en toner, vilket hjälper till att balansera hudens PH-balans och förhindra uppkomsten av akvam hud. För att förbättra hudens elasticitet och rynkor kan man kombinera vinet med mandelolja och aloe vera juice. Man kan även använda vinet tillsammans med honung, som hjälper till att läka blemmor och lugnar irritation och klåda.

Följ viss kost och naturmidler

För att få maximala fördelar av vinbehandling, föreslås det att man även följer en hälsosam kost och livsstil. Man ska dricka tillräckligt med vatten för att förhindra att huden torkar ut, äta massor av frukt och grönsaker och regelbundet motionera. Man bör även välja naturliga skönhetsprodukter, för att huden ska få tillräckligt med näringsämnen. Naturliga oljor som eteriska oljor, kallpressad kokosolja och olivolja kan också hjälpa till att förbättra hudens hälsa och struktur.

Sammanfattning

Vin har använts som ett terapeutiskt medel för att förbättra hudens utseende. För att få bästa resultat ska man välja rätt typ av vin och använda det med försiktighet. Vin kan användas ensamt eller tillsammans med olika ingredienser för att behandla olika typer av hudafflictioner och förbättra hudens struktur. För att få de bästa resultaten, är det viktigt att kombinera vinbehandling med en hälsosam kost och naturliga hudvårdsprodukter.

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.