Visste du att couperose hud kräver särskild vård? Jag visste inte det förut. Jag trodde att jag var en person med ådernät i ansiktet, och så var det med det – inget att göra åt det. Struntsnack!

Allt som behövs är en enda kosmetika för att de med couperose och rodnadsbenägen hud kan få en vacker, klar och jämn hy, utan spår av rodnad och irritation. Rätt hudvård – har det visat sig – är den enda nyckeln till framgång för en snygg och fläckfri hy.

Personer med couperose hud bör fokusera på att ge lindring till den irriterade huden och behandla den med ämnen som eliminerar rodnad och främjar en jämn hy. Därför rekommenderas produkter som bevisats stärka och öka elasticiteten i blodkärlen, eftersom detta är det enda sättet att minimera risken för ådernät. Näring, hydrering och revitalisering – ytterligare viktiga nyckelord som man bör ha i åtanke när man letar efter hudvårdsprodukter.

Ansiktsserum till couperose hud som jag rekommenderar

En vårdprodukt som jag rekommenderar starkt för ansiktsbehandling är ansiktsserum. Så vitt jag vet är krämer för tunga och du måste applicera dem lokalt. Serum kan däremot spridas ut över hela ansiktet eftersom de är så lätta och absorberas direkt av huden, och börjar arbeta inifrån.

För att hjälpa dig välja rätt produkt, presenterar jag mina beprövade ansiktsserum för couperose hud. Om du väljer att prova något av dem, kan du vara säker på att dina ådernät i ansiktet slutar visa sig.

1. Nanoil Anti-Redness Face Serum

Nanoil Anti-Redness Face Serum

Min favorit! <3 Detta är ett serum till couperose hud som fungerar absolut bäst och levererar snabbast resultat, och detta är superviktigt när huden är irriterad och röd. Du känner lindring kort efter applicering. Här har vi fyra växtextrakt: hästkastanj, cypress, lind och Punarnava.

Denna kombination av ingredienser påverkade min hud omedelbart. Det räckte med ett par veckor av behandling innan jag helt och hållet blev av med rodnad, brustna kärl och andra hudbrister. Detta serum är helt fantastiskt när det kommer till behandling av hudproblem som förknippas med couperose hud, och ovanpå allt detta så återfuktar serumet och ger näring till huden. Vad mer kan man önska sig? Ett bra pris så klart – och även detta får vi.

produkt-webbplats: www.nanoil.se

2. Medik8 Calmwise Serum

Jag gillar också det lindrande serumet från Medik8. Du behöver inte betala skjortan för det, och det är överraskande effektivt vid behandling av krävande hud. Om jag läst ingredienslistan rätt, har Calmwise Serum bara en enda växtingrediens (salviaextrakt) som blandats med jojoba-olja och en mystisk substans som kallas teprenon.

Eftersom produkten ger mig de utlovade resultaten, har jag inte riktigt kollat in vad denna mystiska ingrediens faktiskt är. Jag upplever det som ett behagligt kylande och närande ansiktsserum som även fungerar på känslig hud. Jag ger Medik8 ett stort plus för den korta ingredienslistan och lätta texturen.

3. PCA Skin Anti-Redness Serum

Om jag inte misstar mig är detta det dyraste serumet till couperose hud som jag någonsin provat. Det visade sig dock vara värt varenda öre eftersom det fungerade väldigt bra på min hud.

Receptet innehåller extrakt från havsalger, kapris, anti-inflammatoriska bisabolol och ett par andra ingredienser som tillsammans minskar uppkomsten av ådernät och rodnad, lindrar irriterad hud samt ger näring och skydd. Trots att det levererade allt som annonserna utlovat, tycker jag priset kunde varit lite lägre. Jag har inte köpt PCA Skins ansiktsserum igen på grund av detta.

4. Dermalogica Ultra Calming Redness Relief Essence

Om du är mer intresserad av kosmetikaprodukter som bara finns på apotek, rekommenderar jag Dermalogicas ansiktsserum. Detta är en lätt formula som ingår i serien UltraCalming.

Serumet minskar rodnad och hanterar problem kring hyperreaktiv hud. Jag gillar Redness Relief Essence eftersom effekterna kommer snabbt och hudens utseende blir tydligt bättre. Effekterna beror på ingredienser som lakritsextrakt, propanediol, vitamin E och havre-extrakt. Jag är nästan 100% säker på att du inte blir missnöjd om du väljer denna produkt.

5. REN Evercalm Anti-Redness Serum

Detta är en relativt populär produkt för brustna kapillärer. REN Evercalm Anti-Redness Serum innehåller ingredienser som minskar rodnad, lindrar irritation och hanterar hyperkänslig hud – alltså allt som ett bra serum till couperose hud borde.

Jag bör också tillägga att denna produkt är antioxidantisk och har anti-aging effekter, vilket innebär att den passar perfekt till mogen och irriterad hud. Serumet behandlar mer eller mindre alla typer av irritationer. För de bästa effekterna måste du komma ihåg att applicera serumet minst två gånger om dagen.

6. Dior Capture Youth Redness Soother

Om du gillar exklusiva produkter – känslan av lyx på huden – rekommenderar jag det lindrande ansiktsserumet av Dior Capture Youth. För ett tag sen fick jag ett prov av denna produkt och jag hade köpt den vanliga produkten om den inte var så dyr.

Jag gillar att det innehåller iris-extrakt (antioxidant) och en peptidblandning som stärker huden. Intressant nog är Dior Capture Youth Redness Soother grön, vilket kamouflerar ansiktsrodnad på ett ögonblick – detta är förmodligen kvaliteten jag tycker mest om med denna produkt.

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.