Hej tjejer!

Hårolja är en sak i hårvårdsvärlden. Varje tjej vet hur man gör det och vilka produkter som ska användas. Tyvärr vet inte var och en av oss att byte av oljemetoden kan ge en chans till att fukta håret. Vad menar jag?

Varför är våt håroljebehandling så bra för din frisyr?

Det är en utmärkt idé för att fuktar både hår och hårbotten. Du kan använda en kosmetisk olja eller silikonserum. Denna hårvårdsmetod ersätter med framgång mask- eller balsambehandlingar. Oljande av vått hår är extremt enkelt och snabbt. Du måste bara vara försiktig så att du inte får fet hårbotten eller mjäll. Vad är andra våthåroljandefördelar? glansboost, jämnhet, mjukhet och inga mer splittrade toppar. Några nackdelar? Tyvärr finns det en… håret kan förlora lite volym.

Vem är oljebehandling av vått hår för?

Alla kan olja håret, oavsett hår och hårbotten, den tidigare vårdrutinen, åldern eller könet. De som har torrt, lockigt, krusigt, orubbligt och statiskt hår kommer att få ut det mesta av behandlingen. Efter att ha använt en olja kommer din frisyr att gå igenom en make-over.

Våt håroljning – steg för steg

Du applicerar en olja direkt efter att ha tvättat håret och klämmer ut överskottet av vatten. Gnid lite av oljan mellan händerna; två droppar ska räcka för mediumlångt hår. Sprid oljan jämnt på topparna och längderna. Applicera inte mer för att undvika smörjighet (obehaglig överraskning efter torkning). Oljande av vått hår ger spektakulära effekter, gör det inte? Varför är det så? Vått hår absorberar oljor eller serum bättre och snabbare, så enkelt är det 🙂

Gillar du också att göra våt håroljning? 

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *