Fransar, fransar, fransar… vi blir galen på dem. Vilken av er vill inte vara den första som kastar en sten ;)… och jag pratar inte om stenpulver, min kärlek.

Ögonfransar är kärnan i smink och ser till att ditt ansikte ser omedelbart bättre ut och utseendet verkar djupt.

Vi kan hantera det och vi vet hur vi gör det. Det är därför vi lägger så mycket fokus på valet av mascara. Vanligtvis är det två kriterium som spelar roll:

<3 den kommersiella (jag vet att några av er kanske är förolämpade av att ens föreslå detta, men linjerna och modellernas ögonfransar påverkar vår fantasi)

<3 applikatorn – det verkar självklart: du har din favoritform av applikator, så valet smalnar ner för att applikatorn ska vara kisel eller syntetisk. Flertalet kvinnor väljer syntetapplikatorn eftersom det helt enkelt känns bättre (och längre). Många av oss tror felaktigt att tappen med kiselhårsten kan klumpa ögonfransar. Under tiden är det kiselapplikatorn som år efter år utklassar syntetapplikatorn. Kiselapplikatorn är definitivt mycket mer exakt och effektiv, man behöver inte dra i ögonen eller problemet med att hålla det rent.

Är de två ovanstående punkterna tillräckligt för att välja rätt mascara? Är dessa även auktoritativa kriterium som kan göra mascara-köp lättare?
Jag måste oroa er tjejer.

Även om Eva Longoria berättar att du är värd det – Kör inte till butiken ännu. Ge det en stund, tänk på det, läs min guidebok och gå sedan och handla.

Här är hemligheterna för bra mascara:

  1. Förpackning – vi ger inte mycket uppmärksamhet åt det men det är oerhört viktigt. Det har hänt mig vid många tillfällen att gummiproppen sticker ut vid toppen och slutat uppfylla sitt (viktiga) syfte. Som en följd avviker produkten i överflödig mängd på applikatorn – det används inte. Det fanns inget sätt att jag får ”detta” någonstans nära ögonen. Fast förpackning är en bas och ger bort kundvården.
  2. Applikator – ja, här förblir allt som det var – det är det viktigaste. Det skapar hela sminkningen. Fel applikator kan göra även den bästa formeln värdelös. Den bästa applikatorn är den som är gjord av kisel eftersom den är exakt och enkel att hålla ren… Jag antar att jag inte behöver berätta för någon av er hur viktigt det är att rengöra din mascaraapplikator? 😉 Naturligtvis rekommenderar jag att du köper freaky wands som gör att du funderar på användningen. Det är bra när applikatorn blir smal mot spetsen – det här låter dig applicera mascara även på de kortaste fransarna.
  3. Mascara formel – inte många av oss ger tänker på ingredienserna och om formeln inte är alltför invasiv. Med andra ord, om mascara förutom spektakulär smink ger våra ögonfransar… något mer; något som gör dem vackra och välskötta, men får dem att inte falla av efter några månader av mascara-applikationen.

Kontrollera din mascara efter ”något speciellt” som kan hjälpa dina ögonfransar.

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *