Hej tjejer!

Pandaögon, klumpade och ihopklämda ögonfransar, fläckig ögonmakeup… Vi har alla varit genom liknande eller samma skönhetsproblem. Är det möjligt att förhindra sådana fula olyckor? Så klart det är! Läs vidare för att upptäcka hemligheterna för vacker makeup.

Först av allt, säg NEJ till mascaraklumpar!

Klumpning och klibbande fransar är inte attraktiva. De ser ut som spindelben och föreslår att du inte har behärskat konsten att sminka dig. Vad kan du göra för att bli av med klumpar på din mascara? Ta bort överskottet av mascara med en vävnad eller en annan, ren borste. Du kan även tvätta mascarastaven med sminkborttagare eller tvål före varje applicering. Kom ihåg att undvika att ta in borsten och ta ut den – luften kommer in och torkar ut mascaran.

För det andra, värmeböjning!

Du behöver inte en elektrisk ögonfransböjare. Värm upp din vanliga böjare med en fön och använd den under din sminkrutin. För fantastiska resultat, värm gadgeten i några sekunder. Vänta tills det svalnar lite för att undvika att bli bränd. Böj fransarna och applicera en mascara. Effekten kommer att vara hela dagen.

För det tredje, smeta inte!

Onlineaffärer och apotek är fulla av konstiga prylar som hjälper dig att göra ögonmakeup. Inga mer fläckar på ögonlocken eller under ögonen. Tryck bara på dem på huden under nedre eller över övre fransarna och applicera smink. Kom ihåg att tvätta sådana prylar regelbundet; Använd helst tvål och sminkborttagare och desinficera dem sedan.

För det fjärde, pandaeffekt!

Fläckar av mascara och eyeliner är kända som pandaögon. Kosmetikan skapar en svart rand på ögonlocken och under ögonen. Hur kan du hantera det? Applicera ett genomskinligt pulver och borsta dem med en kam eller en ren mascarastav efter att du har böjt fransarna. Använd sedan din favoritmascara och låt den absorberas. Applicera nästa lager, men kom ihåg att vänta några minuter innan produkten sänks. Borsta ögonfransarna med en speciell kam. Din makeup är klar!

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *