Ansiktsserum med vitamin C är förmodligen den viktigaste kosmetikan i mitt badrum. Jag är säker på att några av er håller med mig om detta. Serum har trots allt förmågan att ge spektakulära ljusare och slätare hud, fri från rynkor och pigmentfläckar. När vitamin C stabiliserats och levereras i form av ett ansiktsserum gör det underverk med din hud. Inom en månad kommer din hy bli ljusare, jämnare i tonen och klar – välj bara rätt produkt och använd den regelbundet. Men vilket vitamin C ansiktsserum är bäst?

En absolut nödvändig vitamin inom hudvård

Vitamin C är en kosmetikaingrediens som gått igenom flera kliniska tester. Kosmetikaindustrin har använt detta näringsämne ganska länge och det är fortfarande en av de vanligaste ingredienserna med enorm potential. Intressant nog finns det inget alternativ till vitamin C, vilket innebär att detta näringsämne inte går att ersätta med något annat. Dess effekter går helt enkelt inte att jämföra med andra substansers.

Dessutom har vitamin C bevisats lämpa sig för alla hudtyper och åldrar. Denna fantastiska kvalitét gör detta till en universell kosmetikaingrediens. Intressant nog behöver huden detta näringsämne för att fungera bra och förbli snygg. Sist men inte minst bör man veta att vi människor inte kan syntetisera vitamin C i våra kroppar. Vi behöver alltså förse huden med vitamin C på egen hand, exempelvis via ett ansiktsserum med vitamin C i vår dagliga hudvårdsrutin. Detta är ett av de lättaste sätten att upprätthålla tillräckliga nivåer av vitamin C i huden.

Vitamin C egenskaper

Som tidigare nämnt är vitamin C verkligen en kraftfull och potent ingrediens. Det är imponerande att en enda substans kan ge så många fördelar till huden. Hur ser effekterna ut? Vitamin C…

  • är en kraftfull antoxidant som bekämpar fria radikaler
  • stärker kärlväggarna
  • minskar ansiktsrodnad
  • hanterar de negativa effekterna från UV (notera: ju mer huden exponeras mot solen, desto snabbare sjunker nivåerna av C-vitamin)
  • främjar cellomsättning, vilket frambringar ny hud
  • ljusar upp huden och eliminerar pigmentfläckar
  • stimulerar kollagenproduktionen i huden, vilket hanterar slapphet
  • bekämpar inflammering och akne
  • hanterar sebumproduktionen

Som du kan se så är vitamin C bra till flera saker. Och för att uppleva dessa fördelar rekommenderar jag dig att skaffa ett bra ansiktsserum som berikats med detta näringsämne. För att hjälpa dig med detta, kommer jag att berätta vilka serum som fungerade för mig.

Topp Vitamin C Ansiktsserum som Främjar Ljus och Klar Hy

MITT FÖRSTAVAL: Nanoil, Vit. C Face Serum

Nanoil, Vit. C Face Serum

Efter att ha kollat igenom ingredienslistan, visste jag att detta serum var värt att köpa. Det innehåller 3-0 etyl-askorbinsyra som just nu är den finaste formen av C-vitamin. Det penetrerar huden på djupet och förbättrar den inifrån. Jag noterade också att Nanoil Vit. C Face Serum har ett antioxidantiskt extrakt, hämtat från Punarnava. Den asiatiska plantan är även känd för sin brightening effekt och – precis som C-vitamin – har den en föryngrande och utjämnande effekt på hyn. Sen kollade jag storleken och blev överraskad över det höga innehållet på 1,69 fl. oz, vilket är ovanligt. De flesta ansiktsserum har antingen 1 oz eller till och med mindre. Och det blir ännu bättre när man inser att priset är rimligt. Alla kan köpa Nanoil Vit. C Face Serum och få ungdomlig, avslappnad hy utan rynkor eller fläckar. Slutligen vill jag tillägga att du kan använda detta serum före sminkning eftersom det inte skapar en oljig känsla på ansiktet.

mer information: www.nanoil.se

MITT ANDRAVAL: Obagi, Professional C Serum 20%

Obagi är min pärla, ett serum som jag älskade med hela mitt hjärta och använda ofta. Trots att det tillfredsställde hudens behov, var det riktigt jobbigt att köpa det – det kostar MYCKET! Jag vet att Obagi Professional C Serum 20% inte har den senaste formen av C-vitamin, men ändå lyckats det leverera fantastiska effekter. Enligt mig gör det definitivt huden snyggare och bättre, så det finns ingenting att klaga över. Serumet passar alla, även mogen hud. Med en stor portion antioxidanter, har detta brightening serum förmågan att fördröja åldrandet. Jag brukade applicera Obagi Professional C Serum 20% vid läggdags eftersom jag tyckte formen var lite för tung. Men när jag vaknade var mitt ansikte alltid mjukt, avslappnat och strålande. För mig är Obagi Professional C Serum 20% ett riktigt bra ansiktsserum som erbjuder en stor portion av vitamin C.

MITT TREDJEVAL: Ole Henriksen, Truth Serum

Rätta mig om jag har fel, men Ole Henriksen är inte ett särskilt berömt varumärke, visst? Och det är synd eftersom de gör riktigt bra kosmetikaprodukter, särskilt deras Truth Serum. Det innehåller inte den bästa formen av C-vitamin, men lyckas ge de utlovade resultaten. Tyvärr är det ganska dyrt. Om du tänker att serumet är dyrare för att det innehåller mer, kommer du bli besviken. Ole Henriksen Truth Serum kommer i en vanlig 1 oz flaska. Men låt oss fokusera på det positiva! Du kommer att älska detta serum för dess stora portion av kollagen som minskar rynkor och fördröjer åldrandet. Aloe gör huden återfuktad och närd. Apelsinextrakt revitaliserar huden och främjar cellomsättningen. Regelbunden användning ger en perfekt hy.

MITT FJÄRDEVAL: La Roche-Posay, Pure Vitamin C

Detta är ett prisvärt brightening serum som riktar sig mot trött och matt hud. La Roche-Posay Pure Vitamin C ger tillbaka strålglansen och tar inte särskilt lång tid på sig. Det innehåller en stor dos av ren vitamin C (som dock inte är stabiliserat). Det har också salicylsyra som främjar cellomsättningen, men också en ganska unik ingrediens: neurosensine peptide som fördröjer åldrandet, förbättrar hudens elasticitet och lindrar irritation. Jag gillar den fräscha och fettfria texturen. La Roche-Posay Pure Vitamin C absorberas fort av huden och ökar fukten märkbart.

Finns det fler brightening ansiktsserum som du bör överväga att prova?

Just nu är detta alla brightening ansiktsserum som enligt mig är mest effektiva för att förbättra hyn. Jag tror också att jag kan rekommendera C-vitaminserum som erbjuds av SesdermaThe Ordinary och Drunk Elephant. Jag vet att många användare gillar deras produkter, men de fungerade inte jättebra för mig.

Har du något favorit serum med vitamin C?

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.