Castorolja har länge använts som en mångsidig hårvårdsmaskin. Allt från att tona grått hår till att förbättra hårens naturliga fuktighet och glans. Men på senare år har många människor börjat använda castorolja för att det har bevisade positiva effekter på naglar, ögonfransar och ögonbryn. Värt att prova? Nedan har vi samlat recensioner, recept och vägledning för att du ska veta hur du tar hand om dina naglar, ögonfransar och ögonbryn med hjälp av castorolja.

Vad är castorolja?

Castorolja är en olja som pressas från castorfröet, som är ett träd-liknande grönsaksväxt som oftast finns i Indien, Afrika och Sydamerika. Castor olja är en väldigt försurande olja som är rik på omega-9, omega-6, vitamin A och vitamin E, vilket gör den till en utmärkt olja att använda för hårvård. Oljan används ofta som en ingrediens i mycket populära hår och skönhetsprodukter som schampo, balsam, krämer och ansiktsmasker.

Fördelar med castorolja

Det finns väldigt många fördelar med att använda castorolja på hår, naglar och ögonbryn. För det första är castorolja rik på antioxidanter, vilket hjälper till att skydda håret och huden från fria radikaler och föroreningar. Castoroljan innehåller också Omega-9 fettsyror som hjälper till att förbättra hårets naturliga och vitala glans. Det har också visat sig att castorolja innehåller omega-6 fettsyror som är väldigt effektiva när det gäller att förbättra hårets struktur och skydda det mot skador.

Hur använder man castorolja för hår, naglar och ögonbryn?

Castorolja är en väldigt effektiv olja för att förbättra hår, naglar och ögonbryn. Här nedan kommer vi att gå igenom några av de mest populära sätten att använda castorolja.

För hår

För att få det bästa resultatet bör du börja med att applicera lite castorolja i din handflata. Massera den sedan in i håret, från rötterna till topparna. Låt oljan sitta i 5-7 minuter och skölj sedan ut den med ljummet vatten. Massera håret med lite schampo och skölj sedan igen. För att få maximal glans och styrka rekommenderar vi att upprepa detta försök två till tre gånger i veckan.

För naglar

För att stärka naglarna med hjälp av castorolja, ta lite olja och massera den försiktigt in i nagelbanden. Låt den sitta där i 10-15 minuter och skölj sedan bort oljan med ljummet vatten. För att få maximal effekt rekommenderar vi att göra det här två till tre gånger i veckan.

För ögonfransar och ögonbryn

För att använda castorolja för ögonfransar och ögonbryn ska du applicera lite olja på ringfingret. Massera sedan oljan försiktigt in i ögonfransarna och ögonbrynet området. Låt oljan sitta på ögonfransarna och ögonbrynen över natten och skölj sedan bort den i morse med ljummet vatten. För att få optimala resultat rekommenderar vi att göra det här två eller tre gånger i veckan.

Recensioner av castorolja för hår, naglar och ögonbryn

Castorolja har oftast mycket positiva recensioner. Många har haft en överraskande resa när det gäller att förbättra hår, naglar och ögonbryn. Många säger att efter att de börjat använda castorolja har de märkt en skillnad i hårets glans, nagelstyrka och ögonfransarna ser mer fylliga och långa ut.

Recept för hår, naglar och ögonbryn med castorolja

Om du vill få ut det bästa möjliga resultatet ur din användning av castorolja för hår, naglar och ögonbryn kan du testa något av följande recept.

Castorolja och jojobaolja hår mask:

Blanda två matskedar castorolja tillsammans med två matskedar jojobaolja. Värm sedan blandningen i ett lågt vattenbad. Applicera sedan blandningen jämnt över hela håret och låt den sitta i 1-2 timmar. Skölj så av med ljummet vatten.

Hår balsam med castorolja:

Blötlägg lite kallpressad safflorolja i vatten i 3-5 minuter. Tillsätt sedan en kopp citronsaft, en matsked castorolja, 2 matskedar honung och 5 droppar rosmarin eterisk olja. Rör sedan om blandningen tills den blir slät. Applicera blandningen över håret och låt den sitta i 15-20 minuter. Skölj sedan av håret med ljummet vatten.

Castorolja och vit lera mask för naglar:

Blanda 1 matsked castorolja, 1 matsked kokosolja och 2 matskedar vit lera till en slät pasta. Applicera sedan masken över naglarna och låt den sitta i 15-20 minuter. Skölj av naglarna med ljummet vatten.

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.