Känslan av att vakna upp en morgon känns alltid bättre när man är fräsch och glad. Det är därför viktigt att ta bort all makeup som vi applicerat på vårt ansikte dagen before. Ta bort makeup rätt är nyckelfaktorn för att skydda vår hud och undvika finnar, ärr och andra allvarliga hudproblem.

Ta bort din eye och face makeup är en enkel process.

Steg 1: Skölj ditt ansikte

Innan du börjar applicera rengöringsprodukter eller ta bort makeup, måste du skölja ansiktet med varmt vatten. Varmt vatten öppnar de porerna och bereder huden för att ta bort makeup. Detta förbereder även huden för en djupare rengöring med löddrande produkter.

Steg 2: Migrera ögonmakeup

Börja ta bort ögonmakeup försiktigt. Använd en fuktig bomull dränkt med oljebaserad remover. Lägg den fuktiga bomull täcka över dina ögon och låt det sitta i omkring 20 sekunder. När du tar bort din ögonmakeup, bör du börja bort från utkanten och arbeta inåt. Om du är orolig för att pulla eller skrapa ögonen, använd en bomullspinne för att försiktigt glida produkten från dina ögon.

Steg 3: ta bort resten av ditt ansikte makeup

Följande steg efter att ha tagit bort din ögonmakeup är att ta bort resten av din ansikts makeup. Allvarligast är att hitta en löddrande rengöringsprodukt som är lämplig för din hudtyp innan applicering. Applicera din rengöringsprodukt försiktigt över ditt ansikte, koncentrera dig på produkterna som du har på ditt ansikte. Massera den varsamt för att bli av med allt smutstäckning och makeup, och skölj sedan av två gånger med varmt vatten.

Steg 4: Ansiktsmask

Använd en ansiktsmask eller peeling efter att du har rengjort ditt ansikte noggrant. Använd en ansiktsmask kommer att avgifta huden, ge den nya fukt och förbereder den för din dagliga hudvårdsprodukter. Ansiktsmasker och peelings kommer också att ta bort döda celler och smuts från ansiktet och ge den det ytliga orenheter och orenheter som finns på ytan av huden.

Steg 5: Toner

Du måste nu använda en toner att ta bort återstående produkter som inte lämnats bort när du trängt in i ansiktet. Applicera detta runt ögonen och hålla tonern i 5-10 sekunder för att hjälpa produkten att absorberas.

Steg 6: Moisturize

Slutligen använd en ansiktskräm för att fylla huden efter att ha rengjort med peeling och toner. Ansiktskräm kommer att hålla återfuktad och återställa Ph-balansen för att hålla huden mjuk och frisk.

Om du följer dessa enkla steg för att ta bort din Ögon- och ansiktsmakeup du kommer säkert att se fräsch och glödande ut. För att ytterligare förstärka din dagliga hudvårdsrutin, följ sedan med en ansiktsmjukgörare ett par gånger i veckan för att skydda din hud vä nog. Lycka till!

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.