Hej hej!

För de flesta kvinnor är hårvård väldigt viktigt. En del använder DIY produkter med naturliga ingredienser, andra föredrar lyxiga varumärken. Oavsett vad så kommer alla förr eller senare att använda sig av ett hårserum. Om du är nyfiken på att testa ett, ta först reda på dess effekter och vilket serum som kommer passa bäst för dig.

Vad är ett hårserum?

Serumet är en kosmetika som rekommenderas för hårtopparna. De flesta produkterna av denna sort innehåller silikoner. Hur fungerar hårserum? Jag använder det för att:

  • skydda hårtopparna från att slitas,
  • skydda håret mot värme och solsken,
  • jämna ut och försäkra glans,
  • göra det enklare att kamma.

Bra hårserum borde inte innehålla alkohol, protein (om ditt hår redan har för mycket), silikoner (om du har lockigt hår).

Visste du att det finns ett flertal olika serum? Vi kan skilja mellan följande sorters serum: silikonfri, silikon, olja, kräm, smör.

Hårserum och PEH-balans

Om du använder hårserum borde du veta hur man gör det tillsammans med PEH. Växtproteiner är antistatiska, jämna och skyddar mot värme och solen. När det används tillsammans med serumet kan det leda till ett överflöd av protein i håret. Uppmjukande medel jämnar ut och skyddar håret mot externa faktorer, men kan även tynga ner hårstråna. Å andra sidan är fuktgivare antistatiska men kan även orsaka friss.

Hur använder man serum i håret?

Serumet kan användas på två sätt. Först genom att applicera kosmetikan på nytvättat hår eller torrt hår. Den andra metoden är ett skydd i två steg. Du måste först applicera olja, sedan ett serum.

Om du har mjukt, glansigt som är skyddat mot externa faktorer betyder det att ditt serum fungerar. Annars skulle håret vara oljigt, tungt och frissigt. Du måste också komma ihåg att serum orsakar inte håravfall. Men om du märker att du tappar hår betyder det att du fått en allergisk reaktion till något ämne i produkten och du måste byta till en annan.

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *