Hej tjejer!

För ett tag sedan slutade många kvinnor att använda smink i några dagar för att skryta om sin naturliga hud på Instagram. Tyvärr är jag inte en sådan modig kvinna, därför innan jag går hem, tillämpar jag alltid en concealer, ett pulver och en mascara. Om det finns en stor händelse i schemat, som en arbetsintervju, en dejt eller en familjesamling, lägger jag dessutom till foundation, ögonskuggor och eyeliner. Ändå förstår jag helt de tjejer som bestämde att hashtagga sina nakna ansikten. Definitivt är den största vinnaren i denna situation din hud som äntligen får den välförtjänta vilan. Om du också vill lära dig vilka förändringar som sker i din hud när du inte täcker den med färgkosmetika, uppmanar jag dig att köra ett enkelt experiment. I några dagar eller till och med veckor lägger du alla dina foundations, pulver och andra kosmetika i färg. Vad kommer du att få för fördelar?

RADIANT KOMPLEXION

Vet du att färgkosmetika täpper hudens porer, uppmuntrar rynkor och gör huden uttorkad? På grund av dem kan din ansiktshud inte andas fritt och som följd måste dermis välkomna pormaskar, akne och missfärgningar. Om du, även under en mycket kort tid, slutar med att använda smink, kommer ansiktshuden att få tid att regenerera. Den kommer att börja rena sig, hudceller initierar självförnyelseprocesserna och det allmänna tillståndet av hudfärgen kommer att förbättras. Du ser att efter en stund blir din hud vacker och frisk igen. Tänk dig hur vacker den kommer att bli en smink som appliceras på den felfria huden.

PENGAR OCH TID

För mig tar det mer eller mindre 15 minuter att applicera morgonsminket. Hur är det med dig? Tänk bara hur mycket tid du får tack tack vare att du använder färgkosmetika. Dessa värdefulla minuter kan ägnas åt att sova, ligga i sängen, konsumera en balanserad frukost eller någon annan aktivitet som du normalt inte har tid att göra på morgonen. Också, om du slutar med att använda smink, sparar du pengar som du kan spendera på kosmetika av bättre kvalitet än de du redan har. I grund och botten kan du istället spendera pengar på vanliga sminkprodukter, köpa nya kläder eller biljett till bio.

MINDRE STRESS, MER SKRATT

Om du har anledning att sova lite längre än vanligt och om din hud aktiverar självförnyelseprocesserna bara för att du slutar använda smink, då är du en lycklig tjej! Vackert utseende och mer sömn har den lugnande effekten. Som en följd av detta känner vi oss mer avslappnade, vi behöver inte oroa oss om vi lyckas applicera smink och komma fram till jobbet i tid eller inte (igen!). Slutligen behöver du inte kontrollera om ditt ansikte lyser på ett okontrollerat sätt, eller om dina ögonskuggor och läppstift fortfarande finns på plats. När du kommer tillbaka till att använda smink kommer du att se att det ger dig mycket glädje, eftersom sminket kommer att vara utestående.

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *