Hej!

Hösten kan vara en utmattande årstid för håret. Sådant som du kan upptäcka är att du tappar mer hår än vanligt, håret blir statiskt, frissigt, förlorar volym eller glans. Går det att förhindra? Hur förbereder man sig för vintern?

Statiskt hår

Statiskt hår triggas av hattar, scarfs och polotröjor. De sätts på eller dras över huvudet och kan göra håret statiskt om du inte är försiktig. Det kanske ser roligt ut, men att försöka få ner de flygande hårstråna visar sig ofta vara nästintill omöjligt. Finns det någon lösning? Använd ett balsam med silke och en ion-hårfön; proffsiga antistatiska leave-in balsam är även ofta effektiva.

Håravfall

Ett av de vanligaste problemen på hösten. För att förebygga håravfall, eller stoppa det, ta kosttillskott av fräkenväxt, zink och biotin. Hårsäckarna kommer även stärkas om du masserar hårbotten samtidigt som du applicerar en oljehandling med näringsämnen. Denna metod förbättrar hårets skick och ger dig en avslappnande stund.

Extremt torrt hår

Hår förlorar sin glans och fukt extremt fort på hösten. Anledningen? Luftkonditionering, temperaturförändringar både inom- och utomhus, samt dåliga väderförhållanden. För att hålla tillbaka effekten av dessa attacker måste man använda en tjock hårmask som verkar över natten, som återfuktar och ger elasticitet.

Trassligt hår

Vinden gör ofta håret trassligt, samtidigt som hög luftfuktighet orsakar frissiga hårtoppar. Det är svårt att hålla håret jämnt och det är helt onödigt att platta det. Istället borde vi använda håroljor som gör underverk för torra hårtoppar men även för att använda innan schampo.

Kluvna toppar

Hårtopparna går gärna av på hösten. Om du har problem med detta, prova vinägerbaserade sköljningar och kom ihåg att gå på regelbundra salongsbehandlingar. Att klippa av ett par centimeter räcker ofta för att håret ska se bättre ut och sluta gå av. Det rekommenderas att inte använda värmestyling på håret under denna årstid.

Livlöst hår

Har man på sig mössa så tappar håret sin volym och det kan vara svårt att lufta upp rötterna. För att hjälpa håret behålla sin volym, använd ett hårspray eller torrschampo, och köp en Tangle Teezer.

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *