Hej tjejer! 

När hösten kommer, har våra frisyrer det svårt. Vad betyder det? Tunning, sämre tillstånd, fet hårbotten på grund av att ha på sig en hatt. Det är varför jag bestämde mig för att dela några idéer med dig om hur du förhindrar hårskador och tunnt hår.

Använd inte tajta frisyrer. Undvik hästsvansar och bullar. Sådana frisyrer försvagar hårsäckar och utlöser tunnt hår. Använd inte metallnålar och klämmor och hårbanden med metallelement eftersom de gör mycket skada, vilket orsakar hårveck, skadat hår och hår som faller av.

Vissa hårstylingsbehandlingar leder också till uttunning, t.ex. färgning, permanent våg, för mycket värmestyling. Intressant är att för mycket hårstylingprodukter (hårspray, gel, vax) gör att håret blir svagt och tunt. Sådana produkter kan till irriterad hårbotten, vilket kan få tråkiga konsekvenser i framtiden.

Innan du köper hår- och hårbottenprodukter, var uppmärksam på ingrediensförteckningen. Välj kosmetika som hjälper dig att hantera dina hårbottenproblem. Den kosmetiska industrin erbjuder massor av produkter, allt från schampo, masker, balsam till oljor, ampuller och hårbottenbehandlingar. Bra hårkosmetika bör innehålla bland annat pantenol, biotin, vitamin A och E, proteiner, växtbaserade extrakt, smörjmedel och oljor.

Om du verkligen vill hålla ditt hår från att falla av ändra din kost. Mat har stor inverkan på håret och hårbotten. Snabbmat, mousserande drycker och salta snacks kan försämra deras hälsa och därmed orsaka håravfall. Det är därför du måste berika din diet med produkter som innehåller vitamin A, C, E och H, zink, järn, koppar, kisel, aminosyror och fettsyror.

Hur håller du ditt hår friskt och vackert? 

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *