Hej Tjejer,

Idag ska jag berätta för dig hur du väljer den bästa hårtorken. Från den här posten lär du dig vilken typ av enhet du ska använda med vilket hår och hårbottentyp. Du kommer också att lära dig de hårtorkarrelaterade termerna som alla hår-galningar bör veta. Njut av läsningen!

Vad borde en bra hårtork ha?

Motorns kraft är av stor betydelse när du gör håret torrt. Vi skiljer två typer av motorer: AC och DC. Den första har större kraft och vad som hänger samman med det är att torkhastigheten är snabbare. AC-motorer är tyngre och stora, därför är det svårare att hålla i en hand en enhet med en sådan motor. DC-motorer har mindre effekt och långsammare torkhastighet. De blåstorkare som har denna typ av motor är dock små och väger inte mycket. Och storleken och vikten av enheten förbättrar användarvänligheten.

För många hår-galningar, inklusive mig, är alla gadgets som en hårtork kommer med, avgörande. Denna extra utrustning är huvudena som accelererar hårtorkning, hårplattning, luftkoncentratorer eller borstar som stryker håret under blåstorkning. Det kan inte nekas, sådana prylar underlättar förfarandet för att göra håret torrt och platta det, de sparar vår tid och gör det möjligt att forma hårstråna så som vi vill.

Moderna hårtorkar har många inställningar som underlättar hårtorkning. För närvarande är dessa titan, keramik och turmalinteknik som implementeras till enheterna. Huvuduppgiften för sådana föremål är att skydda hår och hårbotten mot skador och problem. Blåtorkare från det 21:e århundradet går också med joniseringsfunktion som förhindrar rufs, strömmen av kall luft som stänger hårfolliklarna samt möjligheten till temperaturkontroll.

Hårtork vs. hår och hårbottentyp

Du kommer att ta hand om torrt hår bäst om du använder hårtork med en turmalinvärmare. Tack vare detta blir dina hårstrån mer fuktiga och elastiska. Är ditt hår fett? Köp en vanlig hårtork utan joniseringsfunktion och turmalinteknik. Ditt hår behöver inte mer fuktighet än ett helande schampo och preparat som begränsar talgproduktionen.

Blåstorka normalt hår av ordentlig struktur, som är stängda hårsäckar, med hjälp av anordningarna som har temperaturstyrning, joniseringsfunktion och keramikteknik. Är dina strängar lockiga eller vågiga? Använd en hårtork som har en diffusor som definierar hårets kurva. Det är också värt att tänka på en enhet som är utrustad med turmalinteknik och joniseringsfunktion.

Medan du väljer en hårtork finns det också andra aspekter som spelar en viktig roll. Planerar du semester? Välj en torktumlare med DC-motor – den är lättare och upptar mindre utrymme i en väska. Om du vill spara pengar, köp en enhet med en liten motor också. Men om du gillar att spendera pengar på kosmetiska prylar, köp en stor hårtork med AC-motor. Detta ger dig större kraft vid hårtorkning.

Jag hoppas att du tycker att mina råd är användbara under ditt hårtorksköp.

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *