Hallå där!

Om du är som jag och tillhör den grupp tjejer som alltid har bråttom på morgonen eftersom du stannar i sängen lite för länge är jag säker på att detta inlägg är användbart för dig. Jag tänkte skriva om den praktiska sidan av sminkning. Och eftersom jag alltid prioriterar varenda värdefulla minut om morgonen har jag utvecklat en ganska smart och unik metod för att lägga på smink på morgonen. Det tar bara några minuter. Denna teknik är fantastisk för mig! I min åsikt är denna teknik perfekt innan skola, arbete, företagsmöte eller till och med en dejt (addera bara ett läppstift så har du dessutom en lämplig kvällsrutin). Hur sminkar jag mig fort och snyggt på morgonen? Fortsätt att läsa!

PERFEKT OCH SNABB SMINKNING I NÅGRA FÅ STEG

Perfekt morgonsmink, Steg nr. 1: ansiktskräm och serum

Innan jag börjar använda färgsmink måste jag förbereda min hud. För mig är detta det viktigaste steget som gäller vid all sminkning, inte bara på morgonen. Ett serum som matchar min ansiktshud och en lätt dagkräm garanterar att din makeup varar länge utan att förändras. Tack vare detta är det lättare att fördela foundation på ansiktet, hudtonen blir bättre och huden blir väl återfuktad. Var noga med att välja produkter som passar din hudtyp. Om ditt ansikte exempelvis är oljigt, välj en lätt emulsion eller en gelkräm som mattifierar och fyller på huden med vatten. Couperose hud bör behandlas med en kräm som svarar på hudens behov, och torr hud kan behandlas med en näringsgivande och återfuktande kräm (supertorr hud funkar bra med ansiktsolja).

Perfekt morgonsmink, Steg nr. 2: basmakeup

Basmakeup är verkligen en fantastisk kosmetika. Om jag har mer bråttom än vanligt är det just en basmakeup jag använder som sista kosmetika. Som tur är har jag inga stora problem med min hy, vilket gör att min bas ibland fyller rollen som hela min makeup. Då behöver jag varken använda en BB-kräm eller foundation. Min basmakeup är lätt och oljefri. Den gör huden satin-aktig och len, jämnar ut hudtonen och gör att ansiktet ser utvilat ut, även om jag bara sovit några timmar.

Perfekt morgonsmink, Steg nr. 3: BB- eller CC-kräm

Om jag har mer tid på morgonen använder jag en lätt BB-kräm. Jag gillar denna produkt eftersom den både jämnar ut hudtonen och konditionerar huden samt skyddar den mot skadlig strålning från solen. Jag använder vanligtvis fingrarna för att fördela BB-krämen på mitt ansikte genom att klappa lätt på ansiktet. När jag hittar brister på mitt ansikte är BB-kräm perfekt för att kamouflera dem (oftast). Ärligt talat försöker jag undvika concealer eller andra tunga foundations på morgonen för att inte överbelasta ansiktet.

Perfekt morgonsmink, Steg nr. 4: löst puder

Ett löst puder är också en kosmetika som jag noggrant väljer ut. Detta är trots allt det sista steget i sminkningen och produkten måste därför vara pålitlig och beprövad. Oftast väljer jag antingen ett genomskinligt eller translucent puder som ger en subtil, satin-aktig finish. En av mina favvo-puder är ris och bambu: de gör ansiktet matt under lång tid och ger samtidigt näring. När det kommer till applicering – använd en stor, tät borste och stämpla huden försiktigt med den. Denna procedur tar bara några sekunder. Translucent puder sprider ljus och ger huden en snygg, hälsosam ton – effekten är verkligen naturlig. Om du letar efter en topprodukt, rekommenderar jag att du provar Kryolan powder. Denna produkt anses vara den bästa av många makeupartister och rekommenderas ofta av bloggare. Förutom ett vitt, genomskinligt puder erbjuder Kryolan även en uppsjö av ”vanliga” nyanser av sitt pulver. Även om produkterna är märkta som professionella produkter, kan de användas i daglig sminkning också.

Perfekt morgonsmink, Steg nr. 5: ögonskugga

Vi har givetvis sällan tid att lägga en hel ögonmakeup på morgonen, visst? Därför använder jag ett simpelt trick: jag lägger på en delikat, matt, hudfärgad ögonskugga på hela ögonlocken. Sen lägger jag highlighter på de inre hörnen av ögat och precis under ögonvalven. För mig är den bästa highlightern till detta en som ger en subtil glans. Detta överraskar kanske er men jag använder mitt finger både till att lägga på ögonskugga och highlighter. Tack vare detta fördelas kosmetikan jämnt och smälter samman med hyn perfekt. Denna typ av subtila ögonmakeup ger dig ett fräscht och ungt utseende.

Perfekt morgonsmink, Steg nr.6: mascara och ögonbrynspenna

Se detta som det sista steget när du lägger makeup på morgonen. Intressant nog är det faktiskt inte bra att välja en mascara som ger en intensiv kvällseffekt. Klumpade och tjocka ögonfransar gör att du ser trött ut. Välj istället en mascara som fungerar som en silikonborste med träffsäkerhet och som separerar fransarna väl.

Nu kan du sträcka dig efter ögonbrynssminket. På morgonen använder jag alltid en ögonbrynspenna. Gel och vax kräver större precision och detta tar alldeles för lång tid för mig på morgonen. Ena änden av min ögonbrynspenna är en smal svamp som är doppad i färg (som du kan använda för att sprida ut färg över hela ögonbrynet), och den andra änden är en swirling graphite som gör det lättare för mig att rita hårstrån på brynen. Jag kammar ut överskott av kosmetika med en brynborste.

På morgonen använder jag inte läppstift. Jag väljer oftast ett skyddande serat. Ibland väljer jag en läppglans med en färg som är nära min naturliga färg. Om jag har lite tid över använder jag också en rouge. Och det är i princip det. Min morgonsmink är färdig, huden är strålande och vacker.

Det finns ännu en fördel med denna sminkrutin. Nämligen att om du har ett viktigt möte på kvällen kan du bara addera en eyeliner och ett läppstift för att göra din makeup ännu snyggare.

Har du också en egen makeuprutin på morgonen som du gillar? Känner du till några andra simpla trick som fungerar bra på morgonen och ger perfekt hy? Dela gärna med dig nedan! Ha en fin dag!

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.