Den komplicerade konsten att göra en sminkning för många kvinnor förblir mer än deras förmågor. Trots att man utför smink på den dagliga grunden är det inte lätt att nå perfektion. Vilka är sminkfelen vi oftast begår?

Jag hade tur att ha några manuella färdigheter och jag gillar att rita, så jag hade inga problem med att överföra det till makeup. Att blanda ögonskuggor eller skapa symmetriska linjer är väldigt enkelt för mig.

Tyvärr är inte alla så lyckliga och för många kvinnor är skapandet av den perfekta makeupen ett hinder som är omöjligt att hoppa över. Vi begår fortfarande samma misstag som diskuteras nästan överallt i dessa dagar.

Här är (enligt min mening) de 3 vanligaste MAKE-UP-MISSTAGEN. Är du också skyldig till dem? Om ja, sluta med dem nu! 🙂

Misstag 1. Make-up i mörkret

Jag förstår det verkligen, för det händer ofta att vi gör oss redo för arbetet när det fortfarande är mörkt och grått ute och vi är så sömniga. Detta har emellertid en mycket ogynnsam inverkan på ditt arbete med penslar och contouringpaletter. Jag uppmuntrar dig att investera i högkvalitativt konstgjort ljus över din spegel (bäst runt det). Otillräcklig mängd ljus ger dig ett intryck av att makeup inte är tillräckligt intensiv, när du i själva verket när du går ut i dagsljuset, det ser ut som sagt – onaturligt. Flickor, gör alltid er makeup på toaletten eller på bordet med en stor spegel och bra belysning.

Misstag 2. Samma foundation hela året

Du hör det sällan, men det är väldigt viktigt. De flesta kvinnor använder samma nyans av foundation, concealer och pulver året runt, vilket är ett stort misstag. Kom igen, du vet väl att hudfärgen ändras tillsammans med årstiderna. På sommaren får du lite solbränna, huden är mörkare, och på vintern blir din hud blekare. Jag föreslår att du tar hänsyn till det och har minst två nyanser av foundation för vintern och sommaren eftersom användningen av en och samma kan maximalt kosta din maskeffekt och denna synliga skillnad mellan ansikte och nackfärg.

Misstag 3. Använda utgången kosmetika

Jag känner mig dum, att jag måste skriva om det. Men sanningen kan vara överraskande – ofta använder vi kosmetika som har gått ut eller så är vi bara omedvetna om detta faktum. Vi lägger inte mycket uppmärksamhet vid utgångsdatumet på kosmetika och PAO-tecknet. Tyvärr påverkar det också sminkkvaliteten. Applicering av ögonskugga oanvänd i tre år eller blusher du hittade på botten i din gamla kosmetiska väska är det första steget till dålig makeup och i värsta fall kan det bidra till alla möjliga irritationer och allergier.

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *