Innan man bleker håret står man ofta inför ett dilemma angående färg och teknik. Det är därför jag valt att göra uppgiften lite enklare för oss alla. Jag ska prata om hur man väljer rätt blekning för håret med stil och karaktär. Trevlig läsning!

Vilka blonderingstekniker finns det?

1. Enfärgad

Det enklaste sättet att bli blondin. Välj helt enkelt din blonda nyans och kör på. Denna behandling kan göras i hemmet, precis som med vilken hårfärg som helst. De som värdesätter ett lågt pris och möjligheten att göra det själv kommer att gilla detta alternativ. Men var försiktig så att du inte får ett onaturligt resultat, eller förlorar volym.

2. Ombre

Denna teknik involverar blekande av topparna och en mörkare färg i rötterna. För er som har tjockt, långt, lockigt och vågigt hår är denna teknik perfekt. Den är framförallt bra eftersom man inte behöver bleka utväxten regelbundet, den mörka utväxten är en del av frisyren! Ombre ser dock inte bra ut på oljigt och rakt hår.

3. Balayage

Denna procedur kräver en applicering av flera nyanser. Det måste se ut som att en färg smälter samman med nästa. Balayage är snyggt på tunt hår, både kort och långt. Det är ett val som inte går ur tiden och passar vem som helst.

Vilken blond nyans ska man välja?

Det är inget svårt. Färgen måste passa ditt utseende, hudfärg och även klädstil. Du kan välja mellan:

  • gyllenblond: universell nyans med varma, milda toner, passar de flesta utseenden.
  • platinablond: kalla toner som inte passar alla, främjar hudförändringar och rodnader.
  • askblond: ett perfekt val för brunetter, den kombinerar mörkblont med kalla toner. Balayagetekniken är bäst för denna nyans.
Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *