Ni frågar mig ofta om vilken hårinpackning med keratin som är min favorit och det råkar vara så att jag har tre stycken. De har en sak gemensamt – alla innehåller keratin. När jag handlar hårprodukter brukar jag alltid lägga till några keratinprodukter i kundvagnen. Varje hårtyp behöver denna ingrediens. Det spelar ingen roll om ditt hår är skadat eller friskt – keratin gör det gott. Om du fortsätter läsa hittar du mina bäst fungerande, kära hårinpackningar som jag haft än så länge. <3

Behöver verkligen alla hårtyper keratin?

Det har visat sig att 80% av håret består av keratin. När denna halt sjunker blir håret matt, torrt och skadebenäget. Det är bara produkter som är rika på denna ingrediens som kan nå hårets djupa lager och återfylla håret. Regelbunden användning av dessa kosmetikaprodukter återställer glans, mjukhet och motståndskraft, men framförallt reparerar det skadad hårstruktur. Ingrediensen ser också till att skydda håret mot all slags skada (kemisk processering eller mekaniska skador). Jag föredrar att använda keratinbaserade inpackningar, inte balsam, eftersom de är mer intensiva och har faktisk effekt på hårets utseende och hälsa.

Hur använder jag keratinhårinpackningar?

Först tvättar jag håret som vanligt och glömmer inte att vrida ur överskott av vatten ur håret i en handduk. På så sätt sitter inpackningen på i stället för att droppa av. Sen arbetar jag ut inpackningen jämnt över håret och genom slingorna (från mitt till toppar), och om jag har tid kammar jag också håret för bättre fördelning. Efter tio minuter använder jag ljummet vatten för att skölja ur produkten. Jag tycker det är viktigt att använda en inpackning sparsamt eftersom en liten mängd räcker. För mycket inpackning tynger ned håret och orsakar oljighet. Detta är inte effekten vi vill åt, visst? Jag har gjort detta misstag ett par gånger, men sen lärde jag mig hur mycket som är tillräckligt.

Nanoil Keratin Hair Mask

Nanoil Keratin Hair Mask

Denna inpackning har en hög halt av keratin – det är en huvudingrediens, inte bara en tillsats. Nanoil får extra poäng för detta! Tillverkaren har använt en hydrolyserad typ som har små, små molekyler. Detta gör att keratinet penetrerar håret lättare. Resultatet blir att skador repareras på kort tid. En ytterligare komponent – pantenol – gör håret mer motståndskraftigt och, framförallt, perfekt återfuktat. Dessutom får håret en silkeslen mjukhet och fantastisk glans. Nanoil Keratin Hair Mask garanterar en bra hårdag och är den produkt jag använder oftast.

Nanoils inpackning är den mest mångsidiga hårprodukten jag någonsin använt. Den är dessutom lättanvänd. Jag låter den sitta i allt mellan 3 till 20 minuter – inpackningen tynger aldrig ner mitt hår. Du får produkten i en 300-ml burk för ett riktigt bra pris. Om du vill lära dig mer, besök www.nanoil.se. Jag köper den via hemsidan.

Moroccanoil Restorative Hair Mask

Olika oljor har också fördelaktiga effekter på mitt hår. Arganolja är karakteristiskt för Moroccanoil produkter och finns även i denna hårinpackning. Moroccanoil Restorative innehåller också keratinproteiner och sheasmör. Jag använder inte produkten varje gång jag tvättar håret, bara en gång i veckan. Annars hade mina hårstrån tyngts ner för mycket. Jag älskade produktens doft omedelbart. Den sitter kvar hela dagen. Effekterna är också underbara och mitt hår blev fort återfuktat. Med tiden märkte jag att den också har en närande och stärkande effekt på håret. Tyvärr lyckades jag inte minska frissigheten. Moroccanoil Restorative Hair Mask är tjock och kräver en ganska stor mängd för att täcka hela håret. Trots att jag bara använder den var sjunde dag, varar produkten inte särskilt länge.

Lanza Keratin Healing Oil Hair Masque

En vän till mig är frisör och det var hon som rekommenderade Lanza Keratin Healing Oil Hair Masque till mig. Du hittar den enkelt på nätet. Jag gillar den framförallt för dess intensivt mjukgörande effekt och förmåga att tämja även extremt frissiga hårstrån. Regelbunden användning reparerade verkligen mitt hår, vilket förmodligen är tack vare keratinproteinerna. Produkten innehåller Phyto IV Komplex, som återfuktar på djupet. Jag önskar bara att effekterna uppstod lite snabbare. Om du vill få den att fungera behöver du vänta ett tag och använda inpackningen ofta – helst efter varje tvättning. Men tålamod betalar sig och Lanza Keratin Healing Oil Hair Masque förvandlar verkligen håret. Tyvärr var jag tvungen att använda två hela burkar för att få resultat! Om du inte är rädd för priset, prova på den. Jag tycker dock inte att den är oslagbar och det finns billigare inpackningar som också gör underverk (och på kortare tid!).

Dela gärna med er av era favorithårinpackningar med keratin. Jag ser fram emot att prova lite nya artiklar! <3

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.