Huden är utsatt för skador dagligen, beroende på hur vi vårdar den. Att ta god hand om huden är viktigt för att hålla den frisk, mjuk och smidig. För att få ett perfekt resultat måste du ta tillräckligt med tid för att renovera och skydda den, följa en vårdande rutin och ta hänsyn till din ålder, hudtyp och miljörelaterade faktorer. Med jämna tidsintervaller gör det att du både får ett mycket bättre utseende och förbättrar huden från insidan också.

Varför är det viktigt?

Celler förnyas hela tiden, vilket gör att vi bildar nya hudceller. Den nya huden återspeglar det vi åt, hur mycket vi sover och vad vi använder på den dagliga basisen. Om vi använder konventionella produkter med vete- och sojaingredienser så blir hudens största orgel försämrad med tiden och ger oss oönskade resultat.

För att undvika sådana problem är det viktigt att upprätthålla en daglig skönhetritual som tar bort alla skadliga partiklar och antioxidanter som kommer att skydda och föryngra huden.

Vad ska man ta hänsyn till när man gör din skönhetsritual?

Det första som du bör göra är att identifiera din hudtyp. Det här görs enklast genom att titta på din hy för att bestämma om den är normal, fet, torr, sensitiv eller blandad. När du vet din hudtyp kan du förstå vad du behöver för en bra hudvårdsrutin och vilka produkter som är bäst för dig.

Vi rekommenderar att du börjar med en renande tvätt för att ta bort alla överflödiga orenheter från huden. Använd bara milda rengöringsmedel som tar bort fett och orenheter utan att torka ut huden. Gör detta varje morgon och kväll för att ta bort smuts, bakterier och överflödig olja.

Därefter är det viktigt att exfoliera huden. Det här gör det lättare att ta bort porerna och öka cellförnyelsen. En bra scrub för att exfoliera huden bör innehålla ämnen som gurka, olivolja, havssalt, citronsaft och citronzest. Använd en scrub 1-2 gånger i veckan beroende på hudtypen.

Följ sedan upp med en ansiktsmask. Olika masker passar olika personer beroende på hudtypen. Om du har fet hud kan du välja en clay- eller kolmask som hjälper till att förhindra fet hud. Om du har torr hud kan du välja en aloe vera- eller sheasmörmask för att fukta huden.

Vad kan man göra för att återfukta huden?

För att undvika torrhet och skador bör du applicera någon form av fuktkräm dagligen efter rengöring. Se till att krämen är berikad med vitaminer och antioxidanter som kommer att bevarande hudens fuktnivå och skyddar den från yttre skador.

En annan bra produkt att använda på huden är en toner. Applicera toner regelbundet för att få tillbaka hudens naturliga fuktbalans och återfukta huden samtidigt som du tar bort alla skadliga rengöringsrester.

Hur kan man skydda huden mot miljöskador?

Det är viktigt att skydda huden mot miljöförhållanden som sol, vind och kyla. Det finns speciella produkter som innehåller SPF-filtre som förhindrar att solens starka strålar skadar huden. Om du lämnar huset, använd alltid en transparant kräm med hög faktor av solskydd.

Xსიფთი är mycket viktigt och för att skydda huden är det bäst att använda produkter som är specialdesignade för att skydda från föroreningar. Dessa produkter stänger in huden och skyddar den från smuts, damm och andra yttre faktorer.

Hur kan man förbättra hudens nyans?

För att förbättra hudens nyans, är det viktigt att använda produkter som innehåller ingredienser som arbutin, alfa hydroxy syror (AHA) och beta hydroxy syror (BHA). Dessa ingredienser är bra för att förbättra färg och textur hos huden. De hjälper till att lyfta upp hudceller som har skadats, vilket ger en fräschare utseende.

Viktiga mineraler för din hud

För att få den lyckade skönhetsritualen bör du även se till att din mat är full av vitaminer och mineraler som hjälper till att förbättra hudens utseende och förbättra deras mikrocirkulation. Se till att dra nytta av de fördelaktiga mineralerna som zink, magnesium, selen och kalcium. Det finns även stora mängder vitaminer som kan förbättra hudens elasticitet och förnyelse.

Selen, som finns i skaldjur, nötter, mjölk och vetegroddar, ger också en naturlig SPF-förmåga som skyddar huden mot solens UV-strålar. Kalcium, som finns i mjölk, ost och mandlar, är en viktig beståndsdel i huden och hjälper till att ta bort orenheter från huden. Zink, som finns i baljväxter, kött och skaldjur, är ett näringsämne som hjälper till att förbättra hudens struktur och skyddar den mot miljöskador.

Slutsats

Att ta hand om sin hud i hemmet är både enkelt och effektivt, och med regelbunden vård kommer du mär

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.