Många år av ansträngande arbete utfört på mitt utseende, testtider av olika produkter och mycket, mycket tid ägnat åt olika metoder för att applicera kosmetika har fruktat med en uppseendeväckande slutsats. För mig är den sak som jag ska berätta om kärnan i hårvård med användning av dyra kosmetika.

Så jag har upptäckt
varför dyra hårprodukter inte fungerar som det ska.

Alltför ofta händer det att vi köper en riktigt, låt oss säga en överdriven produkt från den dyra hyllan, vi spenderar hälften av vår plånboks innehåll på det och allt vi får är bitter besvikelse (när det gäller effekterna, förstås). Vad gör vi härnäst? Vi tar våra smarta telefoner och skickar recensioner om själva produkten och märker det som dåligt. Har det någonsin slagit dig att kanske kosmetikan är bra men vi är skyldiga?

Missförstå mig inte, jag är långt ifrån generalisering men det händer ofta att vi gör misstag genom att skada vårt hår omedvetet. Då kan även de mest lyxiga hårkosmetika inte hjälpa oss. Särskilt när vi använder dem otillbörligt också. Idag vill jag fokusera din uppmärksamhet på de hårvårdsfel som görs oftast, som översätter till produktens effektivitet. Kanske, genom att följa några få tips från mig, kommer det att visa sig att den dyraste hårmasken i din samling på något sätt verkar vara supereffektiv trots att du slänger bort den på grund av de otillfredsställande resultaten som den gav dig.

Vi försvårar omedvetet de effekter som dyra kosmetika producerar till exempel:

  • med hjälp av en kam/borste som inte matchar vår hårtyp;
  • ofta utsätter vårt hår för höga temperaturer;
  • sover med löst, vått hår;
  • lämnar hårets folliklar öppna (vi ska använda, till exempel, en syrad hårtvätt efter shampoonering).

Vad ska göras för att intensifiera effekten levererad av hårvårdskosmetika?

Det finns några tekniker tack vare vilka de dyra hårprodukterna inte fungerar som tillverkaren lovat. Det viktigaste är att begränsa de skadliga faktorer som försämrar hårförhållandet strax efter att ha använt en dyr kosmetika.

Mina observationer visar att att välja en lämplig kam eller borste är avgörande. De billigaste plastborstarna med supertåliga tänder med små bollar på sina spetsar orsakar ofta mikroskador på hårytan. Dessa är inte heller bra att fördela kondensatorer jämnt på håret eller de möjliggör känslig hårkamming. Med tiden blir hårstrån spröda och försvagade genom att hela tiden dras ut och ryckas. Som en följd av detta ökar håret alltför mycket. Av den anledningen är det avgörande att välja rätt kam!

Skriven av Katarina
Det här är Katarina - en vegetarian, älskare av naturkosmetika, en aktivist, välgörenhetsarbetare och framför allt en bloggare. Jag har kört den här bloggen i flera år. Detta är mitt kosmetiska hörn av Internet där jag granskar kosmetika, jag rekommenderar produkter av god kvalitet och delar tips om daglig vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *